19 April

Eller okej, en stor rädsla.
Jag har funderat på saken sen jag kom hit (okej mkt längre än så..) och jag vågar inte googla saken eftersom att jag är rädd för svaret. Kan ormar komma upp i toaletten?
Jag vet ju att grodor och sånt kan göra det, så varför inte ormar lixom... hmm jag vill nog inte veta om svaret inte är nej.

Försvinner de om man spolar först? eller hur skrämmer man bort dem?


19 April

Helgen har spenderats i en liten stad som heter 1770! Och huvudmålet med vistelsen var självklart The Great Barrier Reef!! Vilket var en otrolig upplevelse!

Fredagen startades tidigt med en bussresa på ca 6 timmar, med ifrån EF var jag, Eirik & Vegard(de två norska killarna), Tobias och de två tyska människorna ifrån första dagen. Jag delade rum med de 3 förstnämnda.. Alla som var med var väldigt trevliga och vi hade väldigt kul tillsammans även om de var upp mot 40 år! Men de som vi hade helt klart roligast med var 4 kanadensiska tjejer som var i samma ålder som oss!

När vi kom fram till 1770 tog vi en tripp på ca 3 timmar med små varianter av motorcyklar, typ som mopeder (de gick bara i 80km/h) så var inte orolig mamma! Det var riktigt coolt och vi stannade vid vägkanten och kollade på kängurus och solnedgången:) Efter det åkte vi å hade middag och på vägen tillbaka till resorten där vi bodde sa vår chaffis (som förövrigt var sjukt skön) "nu ska vi förbi en Drive-through shop" och vi alla kollade lite konstig å undrade var det var för ngt "åhh det är väldigt vanliga här i Australien, ni ska få se" och helt plötsligt stannar vi inne i en butik typ systembolag, så det var bara att hoppa ut å köpa det man ville å sen åka vidare! haha sjuk idé men man behövde iaf inte gå så långt :P Vi åkte sedan hem och vi hängde på kanadensarnas rum men blev en ganska tidig kväll eftersom att vi skulle iväg dagen efter.

Haha ruskigt cool

Kanadensare, Norrmän, en Tysk och en Svensk :)



På lördagen var det tidig uppgång och iväg för en heldag till havs! Alla blev starkt rekomenderade att ta sjösjuke tabletter och jag tror att de flesta tog dom.. Vi klev ombord på båten och jag Eirik Tobias och Vegard bestämde oss för att sätta oss uppe och ute (pga vädret, det var väldigt vågigt.. ville de inte ha så många där uppe tror vi var 12 st..) Båtresan tog ca 1½ timme och det var sjukt vågigt, SJUKT var ordet.. haha trodde att vi skulle kantra ett par gånger :P Det gjorde iof inte mig så mkt för jag somnade och sov mestadelen av resan.. När vi kom fram gick jag ner och pratade med tjejerna som hade suttit inne och de frågade om ngn där uppe hade blivit sjösjuk, "ehmm jag sov men jag har hört rykten om att 1 blev det.." varpå de säger att ca 80% av alla som satt där nere hade blivit det.. haha så sjukt äckligt, är glad att jag valde att sitta där uppe! haha.. Vi startade med en promenad på en ö och då regnade det tyvärr vilket gjorde att det var väldigt kallt.. Tillbaka till båten (då sprack det upp och blev riktigt bra väder) vi åt lunch och sen var det dags för vårat dyk! jag gjorde ett scuba dive! Sjukt riktigt coolt var det :D synd att man inte har dykcert för det hade varit awesome! Fick iaf se sköldpaddor och alla regnbågensfärger på fiskarna.. vi matade dem och det var fiskar överallt!! så vi kunde klappa dem, haha lite konstig kännsla att sitta på havetsbotten å klappa stora fiskar :) Efter dyket tog vi och snorklade lite innan båten åter åkte till 1770 :)

Vegard spanar efter fiskar



Hem en snabbis innan vi åkte förbi Drive-through shoppen och sen till middagen! Party the hole way.. haha men efter middagen hände det som jag har fasat för hela resan!!! En orm dök upp precis vid bussen... jag fick panik, haha och Eirik tog min kamera och tog kort på den haha.. usch usch, ryser fortfarande av tanken :P
Vi chillade iaf lite på rummet sen och efter det åkte vi till typ en pub/klubb.. och vi hade riktigt kul! Det tog typ 5 min att gå dit så när de andra gick hem tänkte jag "äsch jag kan stanna ett tag det tar ju ingen tid att gå hem" bara det att jag kom å tänka på den där ormen så hittade en kille som bor där som följde mig hem, tror aldrig han har haft så kul för att skrämde mig var 5 meter, hoppade till lite å skrek snake vilket gjorde att jag fick panik hela tiden. Han påstod att han aldrig har varit med om ngn som var så lättskrämd.. haha ojdå.. Vi gick iaf förbi mitt rum och hämtade upp killarna och sen gick vi ner till stranden och kollade på stjärnorna!! Var riktigt grymt, har aldrig varit med om en sån fin stjärnhimmel!

Jag och Kayla :)



Söndag, upp och iväg. haha Några timmar på stranden innan vi begav oss tillbaka till Brisbane igen.
En AWESOME helg! :)


13 April

Haha så dålig uppdatering är det väl inte? jag tycker att jag är ganska duktig så sluta klaga :D
Dem som är dåliga är ni som inte lämnar några kommentarer! Av 40 st på en dag bör väl någon skriva ngt kul? eller....? :) Vore ju lite kul att veta vilka som faktiskt läser det här.. haha

Mina spin klasser har börjat nu vilket innebär att jag har advance discussion som jag har sagt innan.. Det är faktiskt ganska kul Stacey är en grym lärare! Vi börjar med att få ett ämne (idag var det fashion) å sen så ska vi brainstorma å sen ska vi diskutera saken, killarna påstod idag att tjejer köper en massa onödiga kläder som de absolut inte har någon användning av! Och vi tjejer kunde inte mer än hålla med, haha det blev faktiskt en ganska kul diskusion :)

Vidare hade vi vanliga lektioner med Luica som förövrigt också är grym, tänk vad mycket roligare engelskan i skolan hade varit om man hade haft dem som lärare.. Idag fortsatte vi med det som vi började med igår (man skulle berätta lite om sin hemstad) det var en ganska bra läxa för mig eftersom att folk hela tiden frågar om sthlm och jag inte har ngn aning om något (nu vet jag en massa). Tills imorgon ska vi skriva om en stad som är känd för sin politik eller religion.. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om än.. Tills på torsdag ska vi skriva om ett samhällsproblem och tills på fredag (jag får göra den tills på torsdag eftersom att jag inte ska till skolan på fredag) ska vi ha läst en text och svarat på en fråga.. mycket läxa alltså, haha kanske tar en timme att göra allting = mkt!

På fredag skolkar jag alltså! Nej så farligt är det inte, utan jag ska åka med skolan till "The Great Barrier Reef" så vi åker ifrån skolan kl 7 a.m. å kommer hem på söndag! De två norska killarna ska också med och den tyska killen som jag har skrivit om innan, han som är sjukt borta, haha Tobias tror jag att han heter :) Får bara hoppas på att vädret blir bra för igår regnade det och idag har det varit kallt, dvs 20 grader..

Nej jag ska göra klart alla läxor för imorgon tror jag att det kanske vankas utgång :) Tjipp


11 April

Igår var en mycket lyckad dag :D
Jag klev upp vid 06.30 och gjorde mig iordning för en dag med vatten å lek! Dvs en massa sunlotion på!
Jag tog bussen in till city, och likt en äkta turist tog jag sedan fram kartan för att hitta till Roma city station! Hittade och var lite tidig, började prata med en tjej i typ min ålder som också stog och väntade på folk och jag kan säga att Alex var ganska förvånad när han kom och jag stod å pratade med henne! haha

who was that? did you know her? hmm weird, haha

Walter och Kritika kom också.. vi skulle ha varit 8-9 st men blev bara 4 :) Walter ifrån Burma (han är kines..) och Kritika ifrån Indien (=

Alex och Walter var minst sagt exalterade och hoppade och sprang som små barn när vi kom fram till Wet n wilde! Men efter ett par åk kollade Walter på mig och utbrast "hey guys, have you thought of that Sophie always are at the front of the queue of us ..  she is always the one who moves forward fastes, I think she is the one looking forward to this the most!" och Alex utbrast då "yeah, she dont say anything but she are jumping up and down inside!.. Haha vilket påhopp.. kanske var sant, men bara kanske!
Det var iaf en väldigt lyckad dag, vi hade väldigt roligt och Micke som också har varit där kan ju intyga att det är en grym park! Ett måste om man är här!! :D

Tyvärr blev det inte så många bilder, Alex var den enda som hade en vattenkamera och han glömde den hemma.. Varken jag eller Kritika ville ha me oss våra kameror in eftersom att dom skulle förstöras av vattnet då :P men jag ska bli bättre på att ta kort, kanske...

Jag och Kritika ska nog ut i veckan ngn gång, kul :)

Idag har jag legat på "stranden" inne i stan.. vi har haft 35 grader och jag har bokstavligen smällt flera gånger om.. haha

Nej, nu är det middag! tjipp


9 April

Idag gick jag till stranden å tog det lugnt i ngn timme innan skolan börja, passade på att göra läxan i solen. haha Jag träffade tyskarna ifrån första dagen (de som inte kan så mkt engelska..) de har lektioner på förmiddagen, därför man inte ser dem i skolan =P Jag har lektioner 14.15 - 17.05 ons till fre.. å 12.45 - 17.05 på mån å tisdagar.. En lektion är 40 minuter, men man slår alltid ihop två lektioner, så man har en lektion i 80 minuter :)

Vi hade redovisning idag igen och det gick bra, jag och en tjej (som jag inte minns namnet på..) redovisade om Adidas :)
På första lektionen hade vi "speed dejting" Hann prata med typ halva klassen, de andra får bli nästa gång.. Bästa var killen ifrån Österrike för där pratade vi enbart fotboll i typ 7 minuter eller hur länge det nu var. Har även kommit fram till att vi har en kille ifrån Brasilien och två tror jag det är ifrån Spanien :) Det svåraste är faktiskt inte att förstå engelskan, utan det är att förstå alla accenter, som tex spanjorerna.. haha

Idag hängde jag med en kille ifrån Tyskland, as skön haha.. Han är lite borta men sjukt rolig!

Imorgon ska jag till Wet n Wilde som är en vattenpark.. Jag ska åka med en kille som heter Alex å hans kompisar.. Alex bodde här när han pluggade på Ef, nu pluggar han på universitetet här i Brisbane :)


7 April

Idag tog jag bussen in till stan för att strosa runt lite, fick ett erbjudande om att klippa slinga håret och en massa saker (som i vanliga fall skulle kosta ca 5-6000 kr) för ca 600, så nästa vecka planerar jag att gå till frisören! Jag har även köpt en hårborste, haha har inte haft ngn de första dagarna =)

Efter det gick jag till stranden som ligger mitt i stan och tog det lugnt ngn timme innan jag gick till skolan. Som jag skrev var vi 5 nya igår, men vi är INTE en klass.. Som ny gör man ett placeringstest och sen hamnar man i en klass som redan finns.. Jag och de Norska killarna är på samma nivå, men går i klasserna bredvid varandra, vi hade dock våran sista lektion tillsammans då klasserna var ihopslagna. Jag och Janina (finländska tjejen som också bor här) har samma spin lektion (Advance discussion) hon går i den klassen osm Erik å Viggo hamnade i så vi hade även sista lektionen tillsammans, kul :)

De flesta som är här just nu har varit det i flera månader! Iaf de som jag har pratat med.. Janina har varit här sen september tror jag det e.. Jag kom i samma klass som den enda svenska tjejen här, Kajsa. Och sen är det två tjejer ifrån Norge Och en kille ifrån Tyskland.. De andra vet jag inte vart de är ifrån för de pratade jag aldrig med (hade bara två lektioner idag och en var med den andra klassen..) Träffade en kille Ifrån Danmark också, Filip.. Under lektionen med andra klassen var det grupparbete, Jag bildar en grupp med de två Norska killarna och en kille ifrån ehm Slovakien tror jag det va kommer tyvärr inte ihåg vad han heter (hur kan jag vara så dålig på namn?) men han var iaf jätte trevlig, han som alla andra har varit här i flera månader.. haha


6 April

Idag hade jag min första skoldag! Haha om man nu kan kalla det för skoldag =P Doug följde med mig för att jag skulle hitta och jag köpte ett busskort för en månad, ca 1300 kr!! Ruinerad redan första dagen =P haha
Jag gick iaf till Skolan sen och vi var 5 nya som började idag, 2 tyskar som var gammla (typ 30) tjejen kunde typ inte ett ord engelska och killen kunde lite.. Sen var det två Norska killar som var väldigt duktiga på engelska och som båda var väldigt trevliga.

Vi fick börja med att gå en runda med Roland (som är aktivitets ansvarig) och sen fick vi en massa information om skolan.. Vi fick sen kompletera våra test som vi gjorde innan vi åkte med en muntlig del. Och sen var det klart, jag är en C1:a.. haha tydligen en av de högre nivåerna, men har man japaner och kineser att konkurera med så kanske inte det är så konstigt? haha Jag valde även ett extra ämne som jag kommer att ha en (två?) gånger i veckan.. Advance discussion fick det bli, jag ville ha grammatik men den klassen var tyvärr full! Så det blir nog bra, (har ingen aning om vad det är :D)

Efter skolan tog jag och de Norska killarna och undersökte stan lite, vi behöver bara gå över Victoria bridge så är vi framme, tar ca 5 min! Vi gick runt ett tag innan vi satte oss på en uteservering och tog en öl, sen gick vi vidare och sen blev det lunch. Killarna åkte tillbaka till "the resident" haha vad heter det på svenska? De bor iaf inte hos värdfamilj som jag gör utan de bor själva. Jag valde att vara kvar ute i solen ett tag innan jag åkte hem och sov, ruskigt jobbigt att gå upp 05.45 kan jag lova :)

Imorgon börjar jag 2.15 p.m. Så har en rejäl sovmorgon! Har planer på att åka med en City Cat vilket är en båt som åker på Brisbane floden, kan bli kul =)


6 April

Haha jag insåg precis att jag glömmer hälften av vad jag tänkte skriva.. Det roliga med det som jag skrev förut om att jag inte hämtade ut väskan i Melbourne var just det att jag faktiskt skulle ha gjort det.. Så när jag skulle checka in på morgonen så kunde jag inte göra det eftersom att jag inte hämtat min väska! haha som tur var hade de tagit hand om den (och det var ju perfekt för mig som slapp släpa på väskan hela natten!:D)

Och på väg hem ifrån regnskogen så stannade vi och hade picknick, samtidigt som några kineser.. ehm japaner? vi säger kineser.. och de fick låna Dougs kikare lite och blev jätte glada! haha.. När vi sen satt och åt kom de me sina specialnudlar å sa att vi var tvugna att smaka, mkt goda så det blev ganska mkt för min del :D Och sen kom de me världens största vattenmelon så jag fick ofra mig på den också. Glad, ja-a :D


5 April

Paret jag bor hos är jätte snälla! De har lite fix ideér å så, men a dom är snälla och det är väl det som räknas? :) När jag kom fick jag ett litet påskägg fyllt med choklad, gott!

Får se hur länge jag stannar här, det ska vi ta reda på imorgon. Det har blivit något missförstånd så Doug å Judy viste inte att jag skulle komma förns i torsdags och de kommer att ha 4 st till här i mitten av månaden.. Men det löser sig nog :)

Som jag nämnde somnade jag 18.30 igår, hyffsat trött! Och idag var det uppgång 06.30, vi var lediga ifrån skolan eftersom att det är påsk så vi åkte upp till en regnskog! jag fick se små kängurus (vet inte vad de heter, men de är de minsta i släktet kängurus, de blir bara ca 30-40 cm, vanliga kängurus kan bli nästan 2 m!) Annars var det väldigt mycket pappegojor och ödlor, som tur var såg vi ingen orm! Jag har även fått information om alla träd i hela skogen! Haha... På hemvägen stannade vi på en Alpaca farm, så söta! Roy ska följa med mig hem :)

Nej, nu ska jag fixa det sista och sen sova, imorgon ska jag gå upp 05.45 för att hinna köpa busskort innan skolan börjar, Doug följer med mig så att jag fattar hur man stannar bussen och sen hittar! haha

Jag inne i ett träd, haha



Min nya bästis, Roy


5 April

Flygningen ifrån HongKong gick bra, hade två säten så kunde ligga ner och sova, riktigt skönt! Ibland är det bra att vara kort ;) Jag kom till Melbourne runt 22 och eftersom att tjejern på Arlanda sa att jag INTE behövde hämta ut mitt bagage så gick jag direkt till en bänk på flygplatsen för att få lite sömn, mitt plan till Brisbane gick 09.00 dagen efter.. Jag ställde om klockorna och la mig å sov, vid 02.00 vaknade och insåg att jag inte skulle kunna somna om, så gick och satte mig på ett café och spelade kort med mig själv för att få tiden att gå.. Jag kollade på klockan, 06.00 YEEES tänkte jag, inte lång tid kvar.. så kollade jag på tv'n med avgångar som jag tidigare hade ställt min klocka efter, 05.00.. Ehmm? Juste FAN de ställde om till vintertid, så jag fick snällt vänta en timme extra, kul!

Tillslut gick iaf planet och jag kom till brisbane :) Kan tillägga att jag somnade 18.30 igår, haha..



RSS 2.0